Opplevelser i Bud

Med Bud Camping som base har man muligheter i alle retninger og for de fleste fremkomstmidler. Det åpenbare er å utforske alt havet har å by på!

Leie en båt og dra ut på eventyr; speide etter sel og havørn, her kan man også se nise og spekkhogger. Ta med fiskestanga og sørge for middag på bordet. Utforske livet under vann med fridykking etter kamskjell og krabber. 

Opplev vestkysten

Har du med deg sykkel er det utallige veivalg i området, alt fra korte men innholdsrike turer til lengre løyper med mange attraksjoner langs veien.

Sykle til Atlanterhavsveien, besøke Drågen Smokehouse eller ta et stopp på Farstadsanden – mulighetene er mange!

Til fots kan man vandre på krokete stier langs Kyststien i Bud eller gå en tur på den sjarmerende bergtoppen vår Gulberget som byr på spektakulær utsikt tross sine 160 meter over havet.  

Med bil som fremkomstmiddel åpner virkelig alle muligheter seg!

Dagstur fra Bud har mange destinasjoner innen rekkevidde, som Molde, Kristiansund, Ålesund, Åndalsnes, Geiranger og Trollstigen. Kom gjerne innom i resepsjonen så gir vi deg kjentmannstips og kan være behjelpelig med å planlegge ruta for dagens eventyr!

Mann med stor fisk

Bud er velkjent for sitt gode fiske og byr på mange fine og nappsikre fiskesteder, både fra båt og fra land. Vi leier ut båter og deler gjerne våre beste tips med deg. Hvis du ønsker å fiske fra land er Atlanterhavsveien et godt tips, som ligger bare noen minutters kjøretur unna. 

P1000450-min 2

Opplev vestkysten - her skal det legges noe art fra atlanticadventure.no

Kyststien en fin tursti som byr på spektakulære naturopplevelser. Den sju kilometer lange stien som er gruset passer for alle og er mulig å kjøre med både barnevogn og robuste rullestoler. Det er en rundtur som veksler mellom nytt og gammelt i fiskeværet Bud, storhavet ved Hustadvika og lunere traseer ved foten av Gulberget. Det er gruset sti med benker underveis og ei bålhytte ved Gulberget som er åpent for alle. Rundturen tar omtrent 1,5 time. 
Les mer her.

P1000450-min 2

Kyststien i Bud

Det karakteristiske ved Kyststien i Bud er det varierte terrenget den snor seg gjennom. Rundturen er ca 6-7 km lang og byr på gruset sti gjennom skog av furu og lerke ved foten av Gulberget før man krysser hovedveien og går langs bergene ved det fryktede havstykket Hustadvika. Så svinger stien igjen og snirkler seg gjennom Buaværet, forbi rorbuer og gamle naust, gjennom byggefelt med sjarmerende hus og forseggjorte hager. Og blodsukkeret er det ingen fare for, her går turstien forbi restauranter og butikker som byr på fiskesuppe, buffet, soft-is og gode råvarer. Langs stien er det bålhytte, rastebenker og informasjonsskilt. Like fin på sommerhalvåret som vinteren, for ofte er det snøfritt om vinteren i Bud.

P1000450-min 3

Gulberget

Med sine 160 meter over havet er Gulberget et lett tilgjengelig turmål for de fleste. Fin tur i relativt lett terreng som kan passe hele familien. Turen er innen gangavstand fra campingen. Mer informasjon om turen og alle 6 postene langs rundturen på toppen finnes på skilt ved starten av stien. Spør oss gjerne om veien bort. På toppen blir man belønnet med en spektakulær utsikt over storhavet og områdene rundt Bud. Spesielt flott å nyte synet av sola som går ned i havet herifra. Anbefales!

P1000450-min 4

Atlanterhavsveien

3 mil nord for Bud ligger Atlanterhavsveien, et populært mål for dagstur med bil eller sykkel. Denne veien er kåret til en av verdens vakreste bilveier og lever godt opp til sitt navn og gode rykte. På en av øyene kan man ta et stopp og rusle langs svevestien, der er også en kafé. En av broene har en egen, separat gangbro for fiskere, svært populært å fiske herifra, på trygg avstand fra trafikken. En tur hit er like fin året rundt, og ekstra sjarmerende og fascinerende når himmel og hav står i kok.

P1000450-min 5

Tips til andre turer

Campingen ligger midt i vakre omgivelser med mange muligheter for fine naturopplevelser. Her vil det komme flere tips fremover, så i mellomtiden, ta gjerne kontakt med oss så vil vi guide dere til den beste opplevelsen rundt Bud Camping.

Campingen ligger midt i vakre omgivelser med mange muligheter for fine naturopplevelser. For å oppleve de vakre omgivelsene, les mer på Atlanticadventure.no.

IMG_6557 (1)

Trollkirka

En halvtimes kjøretur fra Bud Camping ligger Trollkirka. Her kan du oppleve grottevandring, flott utsikt og bading i fjellvann på én og samme tur.  Kalkgrottene har flere hulrom, marmorbasseng, underjordiske bekker og 14 meter fossefall inne i hula. Her gjelder det å ha gode tursko til en noe ulendt sti, varme klær til å ha på inne i grottene, hodelykt så man har begge hender fri og hjelm da det tidvis er lavt under taket. Turen tar et par timer, så det er lurt å pakke niste og drikke i sekken. Dette er en attraksjon vi anbefaler på det varmeste, det blir en tur du ikke glemmer!

Firmatur eller større grupper

Hva med å ta med kollegaer, venner eller familie på en uforglemmelig tur til Bud? Vi tilbyr overnatting i komfortable hytter, lokaler god egnet for møte eller kurs og båter i havna med guide for å ta dere med på et eventyrlig havfiske! Tidligere oppdrag har vært å skysse større grupper til Bjørnsund både med og uten guide, utenlandske gjester har fått prøvd seg på havfiske, vi har hatt flere kurs og møter, og grilling ute på plattingen. Vi har gode samarbeidspartnerne i restaurantbransjen. Med disse rammene kan vi skape et sosialt og spennende opphold i Bud.